Op zaterdag 26 september werd in Kerkdriel de tweede Vrije Klassewedstrijd van dit seizoen verreden. Voor de leden vanaf de klasse B best spannend want op basis van de resultaten van deze wedstrijd en de vorige wedstrijd zou de Bond besluiten wie deel mogen nemen aan de NRB cup.

Vandaag is de jong talenten cup gereden. Hier deden Quinty, Destiny, Indy, Amber, Elwin en Jesse aan mee. De dag begon vroeg voor 5 leden met figuren. Na wat zenuwen en 2 figuren te hebben gereden is Jesse 15e, Elwin 13e, Destiny 11e, Amber 10e en Quinty 8e geworden.

Op zondag 28 september werd in Kerkdriel de tweede Jong Talent Cup van dit jaar verreden. Namens KRC deden hier 8 leden aan mee.

Op zondag 21 september werd in Valkenswaard de tweede Vrije Klasse wedstrijd van dit jaar verreden. De dag begon al vroeg met om 8.30 het figuren voor de beginners B.

Op maandag 2 september vertrokken Mariëlle Dijkhuizen, Lisa van Trigt en Megan Bus richting Calenzano Florance.
Beide dames namen deel in zowel figuren als vrijrijden. Megan in de klasse Cadet en Lisa bij de Jeugd.

 

bondsstage 14 en 15 september 2013Op zaterdag 14 september en zondag 15 september vonden in Sporthal De Struijck in Zaandam de bondsstage voor het interland en het voorrijden voor geselecteerden plaats, onder leiding van Arnaud Mercier, Rona Dijkema en Mariëlle Dijkhuizen.

Op vrijdag 6 september verzamelden we met ons allen bij de sporthal en zijn we met de bus naar het kamp vertrokken  . Best spannend want we wisten niet waar we geen gingen. Toen we bij het kamp aankwamen gingen we bedden opmaken en het kamp verkennen.

 

Soms vraag ik mezelf af of dat wat ik schrijf ook daadwerkelijk gelezen wordt. Het is nauwelijks voor te stellen dat een ieder die ook maar enige binding heeft met KRC Rolling, maandelijks, reikhalzend uitkijkt naar een nieuwe column. Er zijn vast wel mensen die het lezen, en een enkeling zal het wellicht leuk vinden. Misschien kom ik daar, na het verschijnen van deze column vanzelf achter.

Lees meer...

...

Wat later dan verwacht is het dan toch gelukt om een maandelijkse column te schrijven. Al drie avonden ben ik, voorzien van koffie, de sigaretten binnen handbereik, in mijn schrijvershol enthousiast achter mijn digitale pen gaan zitten, maar helaas zonder resultaat. Normaal is mijn bijdrage binnen een uurtje klaar, maar deze maand wilde het niet. Noem het een gebrek aan inspiratie, een beginnend writersblock of wat dan ook, maar de columns -ik schrijf voor meerdere sites- kwamen deze maand niet bovendrijven. Soms zit het tegen en loopt het niet

Lees meer...

...

Een aantal leden van KRC Rolling zijn momenteel in Portugal voor de EK Cadet en Jeugd. Op   regelmatige basis wordt er een update vanuit Portugal gestuurd.

 

21 september

Vandaag lekker uitgeslapen en op ons gemak ontbeten. De meiden hadden om 12:50 uur de laatste training voor de wedstrijd. De training ging heel goed bij Lisa, bij Megan in het begin ook maar later wat minder. Maar beiden verlieten de baan met een goed gevoel.

Vervolgens een stevige pasta maaltijd gemaakt voor de meiden. De haren keurig in een knot en op naar de baan voor de korte küren jeugd. Aylin reed een goede kür en staat nu 8ste  van de 15.

Om 18:15 uur is Marielle met de meiden gaan droogtrainen. Na het inrijden mocht Lisa het spits afbijten met de lange kür. Lisa reed haar lange kür beter dan haar korte kür. Maar lang niet naar wat ze kan. Toch wist ze zich 2 plaatsen omhoog te werken.

Sylvia Pistorius tijden haar kürEK Junior Senior 27-08-2012 tot 01-09-2012 In de week van 27 augustus werden de Europese kampioenschappen junior senior verreden in Arnas (Frankrijk). Sylvia Pistorius nam hier in 2 disciplines aan deel. Figuren en Vrijrijden.

Lisa van Trigt EK 2011Lisa heeft deelgenomen aan de EK 2011 in Freiburg van 6 t/m 10 september.

Het eerste onderdeel wat op het programma stond was het figuren de eerste twee figurgen waren niet vlekkeloos de twee figuren erna waren wel goed.Bij het figuren is ze 16de geworden.

Bij het vrijrijden heeft ze op donderdag avond haar korte kur gereden hierna stond ze 23ste. Vrijdag moest ze haar lange kur laten zien en deze reed ze super goed ze wist nog 3 mensen achter zich te laten en werd uit eindelijk 20ste.

Het was een super leerzame week met hoog niveau rolschaatsen.

Drie weken na de Nederlandse Kampioenschappen is door de bond bekend gemaakt welke rijd(er)sters er geselecteerd zijn voor de buitenlandse wedstrijden. De dames en heer van KRC Rolling zullen ook weer aanwezig zijn. Aan de Interland mogen maar liefst 13 leden meenemen. Lees meer voor een overzicht van de geselecteerden per wedstrijd.

De vrienden van KRC Rolling