Op vrijdag 11 december was het eindelijk zo ver. Na maanden van voorbereidingen werd om 12 uur gestart met het opbouwen van het theater waarin onze kerstshow Wonderland verreden zou worden. Vele vrijwilligers zijn tot in de nacht bezig geweest met het opbouwen van decor, licht en geluid, kleedkamers etc.

Op zaterdagochtend kwamen de leden binnendruppelen en herkenden de sporthal niet meer terug. Deze was omgebouwd tot een waar Wonderland met bloemen, een waterval, paddenstoelen, een pratende wonderboom ( de trots van de bouwploeg!) en een grot als theaterboog. Doordat dit jaar veel gebruik werd gemaakt van blacklight kwamen de decorstukken nog beter tot hun recht en konden onze leden rijden in een waar sprookje!

Om 13 uur werd gestart met onze zorgshow. Deze zorgshow werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Het is een verkorte show speciaal bedoeld voor mensen uit de regio die afhankelijk zijn van het wonen in een instelling of op andere manier afhankelijk zijn van hulp. Deze show wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van sponsors. Veel leden vinden dit de leukste show om te rijden omdat er altijd een heel dankbaar en enthousiast publiek aanwezig is.

Om 16 uur werd de eerste reguliere show verreden. De reguliere shows worden in totaal vier keer opgevoerd. Twee op zaterdag en twee op zondag.

Tijdens deze shows kon het publiek kennismaken met het boosaardige wezen Grumbel, met verve vertolkt door Mariëlle!. Grumbel woont in een grot aan de rand van Wonderland en heeft een gruwelijke hekel aan de blije Wonderland bewoners. Het is bijna kerst en daar heeft Grumbel zo mogelijk een nog grotere hekel aan. Grumbel is van plan er voor te zorgen dat de kerst dit jaar niet door kan gaan in Wonderland. Gelukkig worden de Wonderland bewoners geholpen door vertelster Suzette, knap vertolkt door Natasja. Suzette is bezig om alle voorbereidingen voor kerst in goede banen te leiden, en doet haar best Grumbel ervan te overtuigen dat kerst juist een heel leuk feest is voor iedereen.

De show gaat van start met het openingsnummer Welcome. In dit nummer worden een aantal Wonderland bewoners voorgesteld. Als eerste zijn de oudste leden aan de beurt met het nummer Welcome to Wonderland. Zij rijden in zwarte pakken met felgekleurde bloemen. In het blacklight zag dit er met de bijbehorende Blacklight make-up spectaculair uit. Vervolgens is het de beurt aan de Stinkdieren. Dit nummer vertolkt door jeugdgroep 2 zal ook deelnemen aan de NK Show in januari 2016. Vervolgens komen er ratten en muizen op de bühne gevolgd door wel heel Wonderlijke Taferelen van onze jongste en nieuwste leden. Voor hen de allereerste keer dat zij meedoen aan een kerstshow, dus extra spannend.

Na de opening werd Be Our Guest verreden door onze leden van de kleine groep. Dit was een vlot en met vaart gereden nummer. Hierna was het tijd voor de Troetelbeertjes. Blije beertjes die behoren tot de bevolking van Wonderland. Tussen de nummers door probeert Grumbel manieren te bedenken om kerst te verzieken en hierbij Suzette om de tuin te leiden. Suzettte probeert Grumbel op andere gedachten te brengen door haar juist te betrekken bij alle zaken die nog voor kerst geregeld moeten worden. Voor Grumbel een mooie manier om te doen alsof Suzettte haar er van overtuigd heeft dat kerst leuk is.

Na de troetelbeertjes is het de beurt aan de leden van het nummer Swing, waarna het de tijd is voor het grote kwartet met Withered Rose. Dit nummer heeft het heel goed gedaan tijdens de EK in Duitsland door daar een 10e plaats te behalen. Het Nieuwegeinse publiek had nog geen kans gehad te genieten van dit nummer dus deze show was een mooie gelegenheid.

In Helping Grumbel proberen Wonderlandbewoners met een naaiatelier Grumbel te helpen door een kerstmannenjas voor haar te maken.

Vervolgens was het de beurt aan Lisa die tijdens haar solo nogmaals haar prachtige vrije dans Ne Me Quitte Pas mocht laten zien.

Grumbel was intussen verdwaald geraakt in Wonderland en kwam Diep in de Zee terecht. Dit nummer werd vertolkt door al onze leden die lieten zien wat voor dieren er in de zee leven. Er kwam van alles voorbij: vissen, zeepaardjes, zeesterren, octopussen, zeemeerminnen, kikkers en een krab en garnaal. De krab werd meesterlijk vertolkt door Sharon die samen met Quinty als garnaal de show stal.

Na de pauze was er een kippenvelmoment. Onze grote groep vertolkte het aangrijpende nummer Memories waarin zij lieten zien dat we door kwaad van buitenaf geliefden kunnen verliezen. Dit nummer zal ook deelnemen aan de NK Show.

Hierna kwam Grumbel onder invloed te staan van de pratende Sprookjesboom die ook probeert haar ervan te overtuigen dat kerst een mooi feest is. De Sprookjesboom had in de vierde show nog een heel speciale verrassing voor Mariëlle in petto!!

Na de sprookjesboom kwam het jeugdkwartet met een fraaie CanCan op het toneel. Niks voor Grumbel die het allemaal veel te uitbundig en te vrolijk vindt. Ook deze CanCan zal deelnemen aan de NK Show.

Het nummer Labyrinth vertolkt de wegen van Grumbel terug naar Wonderland. Waarna het de beurt is aan de paarden van Cavalia. Een strak en swingend nummer van Jeugdgroep 1 en ook een deelnemer aan de NK Show.

Ook ons jongste kwartet mocht de show stelen met hun nummer Happy. Hiermee waren zij eerder dit jaar ook al te zien geweest in de Jopie Parlevlietshow. Nu mochten ze een laatste keer stralen in dit nummer.

Het nummer Dance of the Maya’s was misschien wel het spectaculairste nummer van de show. Dit is een formatienummer verreden door onze oudste leden en gaat vol snelheid en met ingewikkelde patronen over de baan.

Na dit nummer weet een van onze jongste leden, Tosca, Grumbel ervan te overtuigen dat kerst juist een heel mooi feest is dat niet draait om versieringen en cadeaus maar om samenzijn met familie en vrienden.

Hierna was het de beurt aan onze Nederlands kampioen Sylvia. Zij liet zien dat ze haar niveau prima heeft behouden ondanks het feit dat ze na een operatie begin september pas weer een paar weken heeft kunnen trainen.

Grumbel is er intussen van overtuigd dat ook zij kan genieten van kerst waarna het kerstfeest in Wonderland kan losbarsten. In dit laatste nummer komen alle leden nog eenmaal stralen op de baan. Het kerstgevoel werd extra neergezet door een door de bouwploeg vervaardigde “Coca Cola” kerstvrachtwagen, wat zorgde voor een “oh ah-moment “in het publiek. Tot verrassing van het publiek kwamen uit de vrachtwagen ook nog eens onze jongste leden zetten.

Na de laatste show op zondagmiddag kwam er dan toch echt een einde aan dit geweldige weekend. Voor de vrijwilligers nog de taak om van ons theater weer een sporthal te maken.

Wij willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen om van onze show weer een groot succes te maken!!

KRC Rolling wenst iedereen hele fijn e feestdagen en een fantastisch en sportief 2016!!

De vrienden van KRC Rolling