De kerstshow

Ieder jaar organiseren wij in december onze Kerstshow. Dit is een ongeveer twee uur durende show waar al onze leden die voor 1 oktober lid waren, aan meedoen. De show wordt in dit weekend 4 keer verreden. Twee keer op zaterdag en twee keer op zondag. Daarnaast is er op zaterdag een verkorte versie van de show voor mensen die woonachtig zijn in een zorginstelling of op een andere manier afhankelijk zijn van zorg. Dit is onze zorgshow. De leden en de vrijwilligers zijn dat hele weekend druk om alles op rolletjes te laten verlopen. De show is echt het hoogtepunt van het jaar binnen de vereniging.

De opzet van de shows is vergelijkbaar met de bekende ijsshows. Aan de hand van een thema en verhaal rijden de leden verschillende shownummers. Voor de show wordt de sporthal omgetoverd in een compleet theater met decors en professionele muziek en geluid. De shows zijn bedoeld voor betalende bezoekers. Per jaar komen hier tussen de 800-1000 bezoekers op af.

We beginnen al in het voorjaar met de voorbereidingen van de show. Dan wordt het thema bedacht en wat er nodig is aan decorstukken en kostuums. Ieder gereden nummer heeft een eigen thema en kostuums. De decorstukken worden door ons bouwteam gemaakt in “de boerderij”. Dit is een werkruimte aan de Nedereindseweg die beschikbaar wordt gesteld door onze hoofdsponsor. Op de boerderij is ook  de opslag van de showkleding die ons kledingteam in de loop der jaren gemaakt heeft. Ook ons kledingteam komt wekelijks bij elkaar om nieuwe kostuums te maken. Deze kostuums worden in de loop der jaren vaker gebruikt in de shows, maar ook uitgeleend aan andere verenigingen. Ook wij lenen kostuums van andere verenigingen voor onze show.

De kostuums worden ook verhuurd om zo extra inkomsten te genereren voor de vereniging.

De vrienden van KRC Rolling