Op woensdag 22 oktober vertrokken Yesslin, Natalie, Esmée, Karen, Rosa Maniran, Kylie, Arcangela, Nina en Lisa onder begeleiding van Mariëlle en Henriette richting Duitsland om daar deel te nemen aan de Interland Cup. Hoewel Sylvia ook was geselecteerd voor deelname kon zij helaas niet meedoen omdat zij nog herstellende is van de operatie aan haar arm. Voor haar de allereerste keer sinds heel lange tijd dat zij niet bij deze wedstrijd aanwezig kon zijn. Onze leden deden mee met een aantal deelnemers van andere verenigingen. Samen vormden zij Team NL.

Op woensdagavond 7 oktober vertrokken Djemylee, Karen, Yentl, Kim en Lisa samen met trainster Sylvia richting Frankrijk om deel te nemen aan de internationale danswedstrijd in Hettange.

Op zaterdag 3 oktober werd in Zaandam de NRB Cup 2015 verreden. Dit is het afsluitende kampioenschap voor de Vrije klasse en de Promoklasse in de disciplines figuren, vrijrijden en roldansen. KRC werd hierin vertegenwoordigd door maar liefst 18 leden.

Verzekeringsmaatschappij ASR is een campagne begonnen om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen. Zij heeft ervoor gekozen om in deze campagne wat onbekendere sporten onder de aandacht te brengen zoals bossaball, fierljeppen, frisbeeën, onderwaterhockey maar ook onze sport Kunstrolschaatsen.

Van donderdag 23 oktober tot en met zaterdag 25 oktober vond de Interland Cup wedstrijd plaats. Dit is een internationale wedstrijd die dit jaar in eigen land werd georganiseerd. De wedstrijd werd verreden in Bergen op Zoom.

Van 29 september tot en met 11 oktober werd in Reus, Spanje, het WK kunstrolschaatsen verreden. Door de bond waren Sylvia Pistorius voor vrijrijden, figuren en combinatie, de kleine groep met het nummer Botanica en Rolling NL met het nummer Icarus geselecteerd om mee te doen . Een hele eer, want om met dit evenement mee te mogen doen met je wel wat in huis hebben.

Eindelijk is het zover. Op dit moment is in Reus, Spanje de WK kunstrolschaatsen bezig. Ook KRC doet dit jaar mee aan dit wereldkampioenschap. Op dit moment is Sylvia al met trainsters Henriette en Mariëlle in Spanje. Vanaf donderdag 9 oktober zijn ook de leden van de kleine groep en Rolling NL aanwezig.

Op zaterdag 4 oktober werd in onze eigen hal de NRB Cup 2014 verreden. De winnaars mogen zich een jaar lang NRB Kampioen noemen. De deelnemers aan de NRB Cup komen allemaal uit de promo-klasse. Namens KRC deden 9 leden mee aan deze wedstrijd in de klasse Promo B, C en D.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen kunstrolschaatsen, die van 21 tot en met 23 juni van dit jaar verreden werden, is Sylvia Pistorius voor de eerste keer Nederlands Kampioene Senioren geworden. Een prestatie waar we als KRC Rolling trots op zijn.

 

Megan Bus is genomineerd als sporttalent 2013 van de gemeente IJsselstein.

Kandidaten kunnen worden voorgedragen door hun vereniging. Uit deze kandidaten kiest een jury de genomineerden.

Koud terug van de Interland konden Kylie en Arcangela hun koffers ingepakt houden. Maandag 14 oktober in de ochtend vertrokken ze samen met hun moeders en trainster Henriette Dijkhuizen alweer richting Gujan Mestras in het zuidwesten van Frankrijk. Hier kwamen ze in de loop van de avond aan.

 

Aan de Interland die op 11 en 12 oktober werd gereden in Zurich, Zwitserland deden 12 rijdsters van KRC Rolling mee.

In de vroege ochtend vertrok en bus vanuit Nieuwegein. Onderweg werd nog een tussenstop gehouden in België om daar de Belgische equipe op te halen. In de avond kwam de ploeg aan in het hotel.

KRC is een aantal weken geleden benaderd door een evenementenbureau met het verzoek een optreden te verzorgen voor een bedrijfsfeest in Madurodam, met als thema “ Ik hou van Holland”.

Na het NK in Mierlo wat van 21-23 juni plaatsvond werd op basis van de wedstrijdresultaten bekend gemaakt wie er door de bond zijn geselecteerd om deel te nemen aan de Interland.

Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om de discipline roldansen te beoefenen binnen KRC. Kim Coenen is een van de leden die daar enthousiast aan is begonnen. Zij heeft het in korte tijd zo goed opgepakt dat ze in de klasse Aspiranten mocht uitkomen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen die in het weekend van 21-23 juni werden verreden in Mierlo.

Voormalig KRC-trainster Nicole Wilkes deed in het weekend van 29 september met haar kleine groep Team Platinum mee met de Nationale Kampioenschappen van Australië


Namens KRC Rolling namen 18 rijdsters deel aan de NRB Cup 2013: de Nederlands Kampioenschappen voor de B-klasse, op 6 oktober j.l. verreden in Kerkdriel. Met 2 x goud, 2 x keer zilver en 5 keer brons voor onze vereniging kijken we met trots terug op een geslaagd kampioenschap.

 

 

Op zaterdag 5 oktober vond de bondsstage plaats voor de geselecteerde in de klasse pupillen, super-mini, mini en espoir.

Met 2 podium plaatsen arriveerde de Nederlandse equipe zondag 4 november vroeg terug van een sportief geslaagd interland.

 

PLUS SponsoractieDe supermarkt PLUS-van Loon op winkelcentrum Nedereind is 26 oktober gestart met een sponsoractie. In totaal is een bedrag van 10.000 euro te verdelen over de deelnemende Nieuwegeinse verenigingen. Ook KRC kan in aanmerking komen voor een deel van dit mooie bedrag. Maar dat geld krijgen we niet zomaar, daar moeten we wel wat voor doen. En jullie hulp is hierbij hard nodig!

Megan Bus en Arcangela Stamegna van KRC Rolling zijn momenteel in Portugal voor deelname aan de Cup of Europe Artistic 2012. Volg de ontwikkelingen van de dames op de voet in dit "blog"

Groepsfoto teamwedstrijdOp zondag 21 oktober werden de teamwedstrijden gereden in Valkenswaard. Hier was KRC goed vertegenwoordigd en had in elke categorie 2 teams van 3 rijdsters klaar staan om de beker binnen te halen.

Eindshow 2012De buitenlandse aspiraties van KRC Rolling vallen ook op bij de digitale media, zowel op RTV9 als op PEN.nl wordt er aandacht geschonken aan de internationale prestaties van Sylvia Pistorius, Megan Bus en Lisa van Trigt van KRC Rolling.

Pupillen vrijrijdenZaterdag 6 en zondag 7 oktober werd de NRB-cup verreden. Dit zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor de B-klasse pupillen, aspiranten en vrije klasse.

Nieuws van de sponsorcommissie:

Bezoek aan de beursvloerAfgelopen donderdag waren Robbie Coenen met Kim en Anja van Ree met Eline namens de sponsorcommissie aanwezig bij De Beursvloer, georganiseerd door 'Samen voor Nieuwegein' en de Rabobank.

Megan Bus was afgeopen zaterdag 26 November één van de drie kanditaten om om het sporttalent van 2011 in de stad Ijsselstein te worden. Megan woont in Ijsselstein en was door KRC voorgedragen voor deze titel.

 

 

Van 31 oktober  t/m 3 november 2011 zijn er Europacup wedstrijden voor de jongere rolschaatsters gehouden in het Franse Guan Mestras.  

Merel , Elena, kiki en Lize geslaagd!

Het Nederlandse team is veilig aangekomen in Weil am Rhein (Duitsland). Na een busreis van ongeveer 8 uur zijn we aangekomen in ons hotel.

Na de kamer indeling (mooie kamers trouwens) zijn we met ze alle een hapje gaan eten.

Morgen staat de eerste training op de planning.

In het weekend van 8 en 9 oktober, heeft de NRB-cup plaats gevonden. De NRB zijn de Nederlandse kampioenschappen voor de B-klasse. Dit kampioenschap werd dit keer gehouden in Valkenswaard.  Met een zilveren en bronze medaille kijken wij voldaan terug.

Vincent MoesIk weet nog goed dat ik mijn rijbewijs kreeg. Met een gevoel van opwinding verliet ik het gemeentehuis, het roze papiertje brandend in mijn hand. Ik kon nu elk moment een auto instappen en gas geven om zo naar verre streken te rijden. Vrijheid, dat was het toverwoord.

Klik hier voor het volledige artikel

Op vrijdag 30 september was het eindelijk zover. Na ruim een jaar van voorbereidingen vertrokken 83 leden van KRC Rolling met 27 begeleiders naar de kamplocatie in Overasselt.

De vrienden van KRC Rolling