Op vrijdag 11 december was het eindelijk zo ver. Na maanden van voorbereidingen werd om 12 uur gestart met het opbouwen van het theater waarin onze kerstshow Wonderland verreden zou worden. Vele vrijwilligers zijn tot in de nacht bezig geweest met het opbouwen van decor, licht en geluid, kleedkamers etc.

Deze periode zijn er verschillende promotionele activiteiten waaraan KRC Rolling haar medewerking verleend. Het is altijd fijn als er in de media aandacht wordt besteed aan de relatief onbekende rolschaatssport. Wij willen natuurlijk allemaal dat steeds meer mensen op de hoogte zijn van het bestaan van deze mooie sport waardoor de sport meer leden gaat trekken en gaat groeien.

Op vrijdag 12 december was het eindelijk zover. Na een aantal maanden van drukke voorbereidingen is het showweekend begonnen. Op vrijdag 12 december start een leger van vrijwilligers klokslag 12.30 uur met de opbouw van alles wat er voor nodig is om van de sporthal een theater te maken. De container met alle spullen voor het decor moest worden leeggehaald, steigers gebouwd, een lichtinstallatie in elkaar gezet en opgehangen, kleedkamers gevuld met showtrainingen etc. Een flinke klus die pas midden in de nacht voor het grootste deel is afgerond.

Het moment waar menigeen naar toe heeft geleefd de wisseling van oud naar nieuw, van 2013 naar 2014, is in slechts een seconde gedaan. Op het moment dat jullie dit lezen is het al achter de rug en is het 2014.

 

Skate Dance MontfoortOp zaterdag 28 december 2013 werd er in Montfoort een rollerskate dance party gehouden voor kinderen van de basisschool. Deze werd georganiseerd door de stichting YOPPA en de buurtsportcoach van de gemeente Montfoort, de heer Willem de Koning.

Op 14 en 15 december werd na een jaar lang van voorbereidingen de kerstshow van KRC Rolling verreden. Vanaf vrijdagmiddag klokslag 13 uur werd door een leger van vrijwilligers, onder leiding van de bouwploeg, gestart met de opbouw van de zaal. Hiervoor werd tot diep in de nacht doorgewerkt om alles op tijd af te hebben voor de generale repetitie van zaterdagochtend.

Romy is afgelopen zaterdag tijdens de showtraining lelijk ten val gekomen. Ze bleef even liggen maar is weer opgestaan en heeft de laatste 10 minuten verder getraind. Omdat haar arm toch wel erg veel pijn deed is ze eind van de middag  toch nog naar de dokter gegaan. Toen bleek haar rechter-onderarm te zijn gebroken!

 

Enige tijd geleden werd de rolschaatsbond benaderd door de makers van het programma NickBattle van Nickelodeon. Zij zochten voor een battle iemand tussen de 9 en de 11 jaar die goed kon rolschaatsen. De keuze is toen gevallen op Karen.

In november zijn in Taipei, China de wereldkampioenschappen kunstrolschaatsen gehouden. Het team van Nicole Wilkes mocht hier voor Australië uitkomen.

Het WK dit jaar was qua deelname groter dan vorig jaar in Auckland, Nieuw Zeeland. Toen deden er 7 kleine groepen mee en dit jaar 11.

Sylvia Pistorius uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar in Bergen op Zoom. Na in 2011 de titel op een haar na te hebben gemist, hebben de nationale en internationale prestaties van Sylvia ervoor gezorgd dat Sylvia de titel voor 2012 wel met beide handen pakt.

Op zaterdag 22 december heeft KRC de sponsoractieactiviteit uitgevoerd in de PLUS - van Loon.
Dit heeft een mooi resultaat opgeleverd. We scoorden maar liefst 52%.

Sinds jaar en dag kent de gemeente Nieuwegein de zo genaamde “Nieuwegein Awards” een evenement waarbij Sporters, vrijwilligers en acts voor hun prestaties in het zonnetje worden gezet. Voor het jaar 2012 kent KRC rolling maar liefst 3 nominaties, helaas heeft de gemeente Nieuwegein de voordracht van Lisa niet overgenomen, en komen daarmee uit in 3 van de 5 categorieën die er zijn. De genomineerden zijn:

 

Viswanathan Anand, Manny Pacquiao , Sally Pearson, en Delfine Persoon. Zomaar wat namen, namen waarvan bij u het spreekwoordelijke lampje niet zal gaan branden, wat op zich niet vreemd is. Als we bovenstaande personen zouden vragen wie of wat KRC Rolling is zullen ook zij de schouders ophalen en zich verontschuldigen. En ook dat is natuurlijk niet vreemd.

We hebben er allemaal wel een paar gehad, een idool. Of het nou de Beatles waren, de Rolling Stones, Johan Cruijff of Epke Zonderland, allemaal spiegelen we onszelf wel eens aan een sport of muziekgrootheid, en dromen we er wel eens van om net zo goed als hen te kunnen zijn, zodat de jeugd zich weer aan ons kan spiegelen.

Niels de RuiterNa een uurtje piekeren kom ik tot de conclusie dat het onmogelijk is een sportinhoudelijke link te leggen tussen darten en kunstrolschaatsen. Al snel kom je met een beetje fantasie op een nieuwe, humoristische en absurde vorm van sport waarbij sierlijke aangeklede kerels, onder het gejuich van duizenden fans, op stoere rolschaatsen pijlen staan te werpen. Zinloos.

Lees meer...

...

Sebastiaan TimmermanIk zal eerlijk toegeven dat ik tot een paar weken geleden nog nooit had gehoord van kunstrolschaatsen. Er zullen nog wel meer sporten zijn, die ik niet ken, maar mijn verbazing was toch wel groot toen ik werd benaderd om iets te schrijven over deze sport op deze site.

Lees meer...

...

 Sinterklaas op bezoek bij KRC Rolling

 

 

  

De vrienden van KRC Rolling