Het onstaan van KRC Rolling

K.R.C. Rolling werd opgericht op 14 februari 1978 in Nieuwegein. Er werd getraind onder het toenmalige gemeentehuis op een betonnen vloer met veel pilaren. Aanvullend werd getraind in de Veilinghal in Utrecht en op 7 oktober werd daar ook de eerste show verreden. Op dat moment telde de vereniging 27 leden. In 1980 stelde de gemeente de kelder niet langer beschikbaar aan K.R.C. Rolling. Gelukkig  kon de vereniging terecht in de Baten. Het 5-jarig jubileum werd gevierd in de kantine van voetbalvereniging Geinoord.

In 1985 kregen K.R.C. Rolling en H.V.N. hun eigen buitenbaan tussen de hockeyvelden en de Voltreffer. De baan werd geopend met een aantal demonstratie-wedstrijden handbal en een gezamenlijke show met vereniging De Oude Molen uit Beek en Donk. Na een aantal winters met vorst was de gladde asfaltbaan erg verslechterd en moest K.R.C. Rolling weer uitkijken naar een andere accommodatie. In de jaren erna groeide het ledenaantal gestaag, mede door de vele demonstraties o.a. met Carnaval en tijdens de zwemvierdaagse. In 1987 hadden we weer accommodatieproblemen: waterschade in de Baten. Door lekkage had de parketvloer veel schade opgelopen. De vereniging Ker-Rolls uit Kerkdriel bood haar ‘mobiele’ showvloer aan en konden de trainingen worden hervat.

 In 1988 vierde K.R.C. Rolling haar 10-jarig bestaan met diverse activiteiten: een fietstocht, een barbeque, een bingoavond en een grootse jubileumshow in dansschool de Rijk . In de zomer van 1994 had De Baten onverwachts de parketvloer vervangen door linoleum, hetgeen niet geschikt is om op te rolschaatsen. Weer moest de verenging op zoek naar een andere accommodatie. We mochten trainen in een loods aan de Wierselaan (van het bedrijf IMABO). Op dat moment trainden we op 3 locaties tegelijk en ver van huis: de loods op het industrieterrein, de Veilinghal in Utrecht (Croeselaan) en voor de show in de IJsselhal in IJsselstein. Deze ontwikkeling was natuurlijk niet gunstig voor het ledenaantal.

In 1995 werd de bouw van sporthal Galecop afgerond en kwam de vereniging goed tot bloei. Vanuit de nieuwe wijk Galecop kwamen veel nieuwe leden en nam het ledenaantal snel toe. Deeerste kerstshow werd in 1998 organiseert met daverend succes. Ook het niveau van de vereniging ging sinds 1995 goed omhoog. Het aantal rijd(st)ers in de hoogste (internationale) klassen groeide van 1 in 1995 naar ... in 201 en het aantal behaalde titels tijdens Nederlandse Kampioenschappen nam sterk toe. Ook het niveau van de show is sterk verbeterd. Inmiddels behoort K.R.C. Rolling tot de top 3 van Nederland en heeft al enkele malen deelgenomen aan de Europese en Wereld Kampioenschappen.

Het jaar 2003 heeft in het teken gestaan van het 25-jarig jubileum met een thema weekend voor alle leden en een groots opgezet Jubileumshow aan het eind van het jaar.

Het jaar 2008 heeft in teken gestaan van het 30 jarig jubileum. Dit is gevoerd met een groots feest in de kantine van collegvereniging JSV.

 

 

 

 

De vrienden van KRC Rolling