Het bouwteam van KRC Rolling

Het bouwteam van KRC Rolling Nieuwegein kent een lange historie waarbij anno 2011 totaal 8 vaste “bouwploegers(sters)” nagenoeg iedere donderdagavond bijeenkomen op “De Boerderij” van sponsor Jan van Rooijen.

Ongeveer 9 maanden in het jaar zijn wij druk in de weer met het bouwen van het decor en rekwisieten voor de traditionele eindejaarshow. Ieder jaar wordt de lat m.b.t. de eindshow weer hoger gelegd, waarbij door ons team regelmatig “ze denken zeker dat wij Joop van Den Ende-producties zijn?” geroepen wordt. Maar laat er geen misverstand over bestaan, we gaan graag uitdagingen aan en hebben het vooral ook ontzettend leuk met elkaar!

Naast de energie die wij steken in de eindshow, ondersteunen wij meerdere keren per jaar Anja van Ree met haar KRC Rolling Rollerdisco’s door middel van het op- en afbouwen van de discoverlichting en discoaankleding. En ook op de momenten dat wij als vereniging wedstrijden organiseren, wordt onze hulp ingeroepen voor het representatief maken van de wedstrijdbaan.

Eens in de twee jaar gaat KRC Rolling Nieuwegein “op kamp”. Een enorm aantal leden met vrijwilligers stort zich een heel weekeinde in de strijd waarbij voor spelelementen ook door ons team weer het nodige gezaagd, geschroefd en geverfd wordt. Kortom, druk, druk, druk maar zeker ook heel dankbaar werk!

Last but not least houdt ons team zich ook bezig met het onderhoud van rolschaatsen van onze leden, waar wij per servicebeurt  slechts een kleine tegemoetkoming in de kosten voor vragen.

Zoals gezegd het is heel dankbaar werk, tegelijkertijd zijn wij als bouwteam zelf ook heel dankbaar voor het enorme enthousiasme waarmee vrijwilligers; ouders, kennissen en vrienden ons ieder jaar weer helpen met de op- en afbouw van de eindejaarshow. Bijna een happening op zichzelf waarbij inzet gecombineerd wordt met gezelligheid en zelfs de catering geregeld wordt! Mocht u bij het lezen van dit alles denken: “Dat lijkt mij wel wat, meehelpen met de op- en afbouw van de eindejaarshow” neem dan contact met mij op en ik beantwoord graag uw eventuele vragen en/of schrijf u graag bij op de lijst van vrijwilligers.

Hartelijke groet!

Namens het bouwteam van KRC Rolling Nieuwegein

René Meentzen

 

Showkledingteam

Al jaren is een groep vrijwilligers elk jaar druk met het vervaardigen van showkleding voor de jaarlijkse eindshow van KRC Rolling. Deze eindshow heeft ieder jaar weer een ander thema.

Dat betekent dat er ieder jaar gemiddeld zo’n 150 nieuwe kostuums genaaid moeten worden. Dit is inclusief de shownummers die gereden gaan worden op de Nederlandse Kampioenschappen showrijden.

Een vaste groep vrijwilligers onder leiding van Meta Foppen en Sylvia Wilkes is elke woensdagavond vanaf mei t/m november druk bezig met het naaien van die kleding op ons naaiatelier op de boerderij van onze sponsor Jan van Rooijen op de Nedereindseweg.

Sinds kort is hier ook Monique van de Geest als coordinator voor het grote eindnummer aan toegevoegd waar in alle leden van KRC in prachtige showkleding te zien zullen zijn.

In de maanden oktober/november worden hiervoor ook nog wat zaterdagochtenden gepland in de kantine van Sporthal Galecop. Hierbij is  dan ook alle hulp van ouders, oma’s,  tante’s en leden meer dan welkom.

Naast deze teams zijn er ook nog vrijwilligers individueel op eigen tijden actief zijn.

Wij hopen ook weer jaar  schitterende kostuums aan te leveren om wederom een fantastische eindshow te beleven.

Wij kunnen altijd uitbreiding gebruiken in onze teams. Heb je interesse of wil je meer informatie neem dan contact op met Marion Coenen.

 

Rollerdisco

Onder aanvoering van Anja van Ree staat een groot aantal vrijwilligers klaar om van iedere rollerdisco weer een succes te maken. Voor aanvang van een Disco hebben de vrijwilligers de sporthal omgetoverd in een echte discotheek. Zijn alle gerserveerde rolschaasten klaar gezet.

Tijdens de disco wordt de veiligheid van de kinderen door dit team voortdurend in de gaten gehouden en wordt er door één of meer leden van de vereniging een optreden gegeven.

Om de disco nog meer glans te geven worden er tijdens de disco leuke gadgets verkocht.
Als de  kinderen om 21.30 weer moe maar voldaan naar huis en stropen de commissie leden zij de mouwen weer op om de hal netjes achter te laten.

In totaal beheren wij ± 200 rolschaatsen die met regelmaat ook door deze commissie wordt onderhouden.

Vind je het leuk om ons team komen versterken, en wil je genieten van heel veel blije kinderen neem dan contact op met Anja van Ree.

De Sponsorcommissie:

De sponsorcommissie bestaat uit: 
Danny van Vliet,
Robby Coenen en
Anja van Ree

De sponsorcommissie is met ingang van juni 2011 van start gegaan en komt om de twee maanden bij elkaar om te vergaderen.
Het doel is het behouden en het samenwerken met bestaande sponsoren en het werven van nieuwe sponsoren . Daarnaast zijn zij actief aan het zoeken naar promotie activiteiten waarbij de leden kunnen worden ingezet.

Eén van de onderwerpen waar zij zich ook hard voor gaan inzetten is de bewustwording onder de leden zelf.

  • Is een van de ouders bijvoorbeeld misschien busschauffeur en kan hij voor ons tegen keen aantrekkelijke prijs vervoer regelen voor o.a. naar het kamp?
  • Kan een ouder misschien tegen korting aan bouwmaterialen komen?
  • Heb je thuis nog bouwmateriaal liggen waar je niets meer mee doet?
  • Kunnen wij bij een werkgever tegen een vergoeding reclame maken door te flijeren op rolschaatsen?

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Heb jij een leuk idee of wil jij ook eens met ons meedenken dan nodigen wij je graag uit ons een keer vrijblijvend bij onze vergaderingen aanwezig te zijn.
Je kan ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vrienden van KRC Rolling