In het weekend van 27 en 28 juni werden in Mierlo de Nederlandse Kampioenschappen figuren en vrijrijden verreden. Tijdens dit NK wisten de leden van KRC Rolling het kampioenschap te domineren door heel vaak het podium te behalen. We zijn maar liefst 10 kampioenstitels rijk op dit moment. Daarnaast pakten onze leden ook 7 keer zilver en 6 keer brons! Misschien waren dit wel de succesvolste kampioenschappen ooit.

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni werd in Moerkapelle het Nederlands Kampioenschap Roldansen verreden. Inmiddels zijn er landelijk zoveel roldansers dat er dit jaar voor het eerst een apart NK voor werd georganiseerd. Voorheen werden de Nederlands kampioenschappen roldansen, figuren en vrijrijden tijdens één Kampioenschap verreden. Leuk om te zien dat deze discipline zo is gegroeid.

Op zaterdag 13 juni werd de eerste zomershow in de geschiedenis van KRC Rolling gereden. Deze show is korter van opzet dan de jaarlijkse kerstshow en ook doen niet alle leden hieraan mee. Deze show is met name bedoeld voor de leden die niet geselecteerd zijn voor de NK Shownummers. Ook deze leden trainen het hele jaar op showvaardigheden maar komen qua uitvoering minder aan bod. Deze leden willen natuurlijk ook graag vaker laten zien welke nummers en vaardigheden zij beheersen. Daarom is dit jaar voor het eerst de zomershow in het leven geroepen.

Enge tijd geleden werd KRC benaderd door RTL 4. Voor de Jopie Parlevliet Show was men op zoek naar jonge talentjes die tijdens deze show hun kunsten wilden vertonen. Omdat ons jongste kwartetje net hun debuut had gehad tijdens de NK Show in februari en het daar heel goed hebben gedaan was de keus snel gemaakt. Maureen, Quinty, Yesslin en Djemylee mochten hun kunsten gaan vertonen!

De vrienden van KRC Rolling