Wat later dan verwacht is het dan toch gelukt om een maandelijkse column te schrijven. Al drie avonden ben ik, voorzien van koffie, de sigaretten binnen handbereik, in mijn schrijvershol enthousiast achter mijn digitale pen gaan zitten, maar helaas zonder resultaat. Normaal is mijn bijdrage binnen een uurtje klaar, maar deze maand wilde het niet. Noem het een gebrek aan inspiratie, een beginnend writersblock of wat dan ook, maar de columns -ik schrijf voor meerdere sites- kwamen deze maand niet bovendrijven. Soms zit het tegen en loopt het niet

Contractueel is vastgelegd dat deze column in ieder geval een sportlink dient te bevatten, het liefst over rolschaatsen, wat dan ook direct de moeilijkheid is. Een column over voetbal is een makkelijker onderwerp, maar dat is nog geen rolschaatsen. Aangezien ik geen redacteur of ghostwriter tot mijn beschikking heb dien ik zélf een column te schrijven. Soms zit het tegen en loopt het niet.

Uiteraard kent iedereen dit gevoel, dat het niet loopt, alles tegenzit en je even geen vooruitgang ziet. Neem New York, waar orkaan Sandy flink heeft huisgehouden, daar zit het voor de inwoners echt tegen, en loopt het niet. Bij Bram Moszkowicz, die binnen een week zijn relatie beëindigd zag, en wellicht zijn vak niet meer mag uitoefenen gaat het ook niet echt lekker, soms zit het tegen en loopt het niet.

Natuurlijk is het niet allemaal kommer en kwel, en mocht het tegenzitten is het beter om je schouders eronder te zetten, er vol voor gaan en zorgen dat het allemaal wel mee gaat zitten en dat het wel gaat lopen. Misschien moet ik me maar eens vrijwillig gaan aanmelden bij de Rolling Parents en een proefles volgens, als zal ik daar wel uit de toom vallen. Maar als ik het doe loopt het in ieder geval op rolletjes.

 

De schrijver

De vrienden van KRC Rolling