Op zaterdag 10 februari vond in Nieuwegein het gala rond de uitreiking van de Nieuwegein Awards plaats. In diverse categorieën worden prijzen uitgedeeld aan organisaties, vrijwilligers en sporters die in 2017 een mooie prestatie hebben neergezet.

KRC was dit jaar genomineerd in aar liefst twee categorieën. Maureen Versteeg was genomineerd als sporttalent 2017 en de grote showgroep als sportploeg 2017.

Het verleden heeft KRC geleerd dat er in Nieuwegein veel goede sporters w=zijn waardoor we vaak net naast de prijzen grijpen.

Groot was dan ook de blijdschap onder de aanwezige KRC-ers toen bleek dat Maureen de award voor sporttalent 2017 in de wacht had gesleept. Gezien de prestaties van Maureen op zowel nationaal als internationale wedstrijden is deze award meer dan verdiend.

De jury in haar rapport: 'Dit 11-jarige sporttalent kan terugkijken op een uitzonderlijk succesvol sportjaar. Alle wedstrijden waaraan zij deelnam, zowel nationaal als internationaal wist zij overtuigend winnend af te sluiten. Deelneemsters uit gerenommeerde landen als Frankrijk, België, Spanje, Portugal en Groot Brittannië wist zij achter zich te laten. In juli werd zij in haar tak van sport Nederlands Kampioen en in november in Portugal Europees Kampioen. Een ongekende prestatie wetende dat met name Zuid Europese landen op dit moment in haar tak van sport in alle disciplines domineren.

Door haar tomeloze inzet zowel in het roldansen als ook in andere disciplines vervult zij binnen haar sport een voorbeeldfunctie. Dit sporttalent wordt een gouden toekomst voorspeld.

Op grond van haar indrukwekkende prestaties is de jury van mening dat de prijs voor ‘Sporttalent van het jaar 2017′ moet worden toegekend aan Maureen Versteeg.'

Na diverse andere categorieën was het de beurt aan de genomineerde sportploegen. De aanwezige leden van de grote groep rekenden nergens op, mede ook omdat KRC al een award in de wacht had gesleept.

Groot was dan ook de verrassing en het gejuich toen bleek dat de Grote Showgroep de award van Sprotploeg 2017 in de wacht had gesleept!!

De jury in haar rapport: 'Deze sportploeg heeft een fantastisch jaar gehad, zowel nationaal als internationaal. Onder de bezielende leiding van de trainers Mariëlle van Lare en Marcia de Wit en na een maandenlange intensieve voorbereiding, werd dit team voor de eerste keer in haar geschiedenis Nederlands Kampioen op het koningsnummer van het show-rijden, categorie grote groep.

In april tijdens de EK in Nantes reed de grote groep van 16 sporters zich naar een fraaie ere-plaats direct achter de supersterke en nagenoeg onverslaanbare teams uit Italië en Spanje. Het team reed een fantastische kuur welke door de jury zeer hoog werd gewaardeerd; al met al een regelrechte Europese doorbraak! Gedreven door dit schitterende resultaat heeft het team nu de ambitie door te dringen tot de wereldtop bij de WK in 2018.

Op grond van deze bijzondere prestaties is de Sportjury van mening dat de prijs voor de Sportploeg van het jaar 2017 moet worden toegekend aan De Grote Showgroep van KRC Rolling’ aldus de jury in haar rapport.'

Voor KRC was het een prachtige avond en een stimulans om het ingezette pad voort te zetten!

De vrienden van KRC Rolling