Op zaterdag 27 januari was het dan zo ver. De Nederlands Kampioenschappen Showrijden worden verreden in de Topsporthal in Almere.

De laatste weken is er door leden en trainsters nog keihard getraind om allen nummers te perfectioneren. Ook vrijwilligers hebben overuren gedraaid om de kleding allemaal klaar en tip-top in orde te krijgen.

De bus vertrok op zaterdag vroeg richting Almere omdat KRC als eerste de officiële trainingen mocht beginnen. Deze trainingen zijn nodig om even gevoel te krijgen met de baan en de ambiance. Gelukkig verliepen de trainingen goed wat fijn is voor het zelfvertrouwen van de ploeg.

Daarna was alle tijd nodig voor make-up en haren.

Na de opening om half twee werd het spits afgebeten door de kleine groepen. KRC had als tweede geloot. Met het nummer Outlaws waren trainsters en rijdsters een nieuwe weg ingeslagen ten opzichte van voorgaande jaren. Outlaws is een stoer en strak western nummer, dus iedereen was benieuwd hoe dit door de jury zou worden beoordeeld. Aan de pakken zou het in ieder geval niet liggen. Deze waren oogverblindend mooi!

De groep heeft het nummer, op was schoonheidsfoutjes na, prima gereden. En het werd gewaardeerd door de jury! Nadat het laatste nummer in deze categorie was gereden was duidelijk dat KRC de titel Nederlands Kampioen met overtuigend had gewonnen.

Hierna was het de beurt aan de jeugdgroepen. KRC ’s Jeugdgroep 1 met het nummer Bollywood mocht het spits afbijten. Ze reden een nummer geïnspireerd op de Indiase Bollywood-films. De rijdsters hebben hun best gedaan het nummer overtuigend te rijden. Het zag er prima uit. Maar ook de andere verenigingen hadden niet stil gezeten. Uiteindelijk eindigde jeugdgroep 1 op een derde plaats achter de Kerrolls en de Oude Molen die op een verdiende eerste en tweede plaats terecht kwamen.

Jeugdgroep 2 reed het nummer Bathing Beauties, geïnspireerd door de jaren 50. Deze meiden zag er in ouderwetse badpakken prachtig uit en reden het nummer overtuigend en met veel plezier. Zij eindigden op een mooie vijfde plaats.

 

Vervolgens mochten de grote kwartetten aantreden. Sylvia, Megan, Nina en Nikkie reden het nummer Reveal your soul met overtuiging. Zij werden met overmacht voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen. Kwartet 2 met Daphne, Kim, Sherelly en Romy reed het nummer Dark Blue Night. Ook zij reden naar kunnen en werden vierde.

Na de pauze was het de beurt aan de jeugdkwartetten. KRC deed mee met drie kwartetten. Kwartet 1 met Kim, Esmée, Natalie en Karen reed voor het eerst in deze samenstelling. Zij reden vol flair en enthousiasme het nummer Spanish Rose en werden hiermee verdiend en overtuigend Nederlands kampioen.

 

Ook kwartet 2 bestaande uit Chelsey, Yesslin, Yentl en Sue mogen tevreden zijn. Hun nummer Let’s get loud eindigde op een mooie vierde plaats.

 

 

Kwartet 3 bestaande uit Quinty, Maureen, Nova en Destiny reed het nummer Route 66. Zij reden ook vol plezier en overtuiging en eindigden op een mooie zevende plaats.

 

 

 

 

 

 

Hierna was het de beurt aan de grote groepen. het koningsnummer van de kampioenschappen. Het nummer waar iedereen naar uitkeek want zou het de groep lukken om de titel voor de tweede keer op rij binnen te slepen?

Ook in deze groep was gezocht naar vernieuwing. Op nieuw een nummer met drama maar met een andere invulling. Het nummer La Sombra de Maria komt uit de opera Maria de Buenos Aires en de choreografie is geïnspireerd door de Argentijnse tango.

KRC had in deze categorie als zesde en laatste geloot. Het nummer werd op de top van hun kunnen gereden en zag er prachtig uit. Ook het publiek reageerde enthousiast. De ontlading was dan ook groot toen de punten bekend werden gemaakt. KRC heeft laten zien dat ze de groei van de afgelopen jaren hebben weten vast te houden en dat was te zien aan het oordeel van de jury. KRC werd grote overtuiging zeer verdiend Nederlands kampioen!!!

Binnenkort worden door de bond de nominaties bekend gemaakt welke nummers mogen deelnemen aan EK en WK dit jaar. Maar gezien de groei die is doorgezet en de oppermacht waarmee nummers kampioen zijn geworden kunnen deze nominaties KRC haast niet meer ontgaan.

Natuurlijk was dit succes niet mogelijk geweest door de inzet van de vrijwilligers die vele uren hebben besteed aan het maken van de kostuums. Hier zit ontzettend veel werk in. We kunnen daarom wel stellen dat deze vrijwilligers onlosmakelijk verbonden zijn als onderdeel van het Showteam KRC Rolling. Dank jullie wel allemaal!!

De vrienden van KRC Rolling