Op zaterdag 11 februari vertrok ‘s morgens vroeg de bus met 34 deelnemers en begeleiding naar de Topsporthal in Almere. De bus werd gereden door onze inmiddels vaste chauffeur Luc van Streef-Reizen.

KRC had maar liefst 9 showgroepen om aan dit kampioenschap deel te nemen. Dit waren de grote en kleine showgroep, twee grote kwartetten, drie jeugdkwartetten en twee jeugdgroepen. Met name de laatste maand hebben alle leden samen met trainsters nog keihard getraind om de nummers te perfectioneren.

Eenmaal in Almere werd meteen begonnen met warming up en omkleden want om half tien moest er getraind worden op de baan zelf. Dit om even te wennen aan de baan en de sfeer. Gelukkig hadden veel deelnemers tijdens eerdere show-kampioenschappen al op deze baan gereden waardoor het toch wel vertrouwd aanvoelde.

De trainingen verliepen prima om wat kleine puntjes na. Iedereen had er vertrouwen in dat het tijdens de wedstrijd allemaal goed zou gaan lukken.

Na de trainingen is er hard gewerkt door alle deelnemers, vrijwilligers en trainsters om iedereen op tijd in de grime te krijgen. Tussendoor waren er ook nog droogtrainingen op gebied van passen en mimiek.

Om 14.15 uur was het eindelijk zover en mochten de kleine groepen het spits afbijten. Onze kleine groep met het nummer “for those in heaven” was als 7e aan de beurt. Zij begonnen het nummer heel goed en wisten hun zenuwen in bedwang te houden. Helaas ging het op tweederde mis. Door stomme pech bleef de schaats van Elena tijdens de zweefstand in de rok van Daphne vastzitten waardoor Elena een flinke val maakte. Tot overmaat van ramp zat de rok zo vast dat deze losgescheurd moest worden van de schaats. Gelukkig hield Daphne haar zenuwen goed onder controle en heeft de losgescheurde reep stof de rest van het nummer vastgehouden.

Gelukkig bleef de groep geconcentreerd en hield ondanks de tegenslag de zenuwen onder controle waardoor het nummer heel goed verder werd gereden. Ondanks de tegenslag wisten zij beslag te leggen op een heel mooie tweede plaats. De eerste podiumplaats was binnen.

Na de kleine groepen was het de beurt aan de jeugdgroepen. KRC deed mee met twee groepen. Jeugdgroep 1 mocht met “Silent movie” als vijfde starten. Ze reden het nummer overtuigend naar een voorlopig eerste plaats. Direct na jeugdgroep 1 was het de beurt aan jeugdgroep 2. Zij zetten met veel plezier en gevoel voor ritme het nummer “toy soldiers” neer.

Nadat de overige groepen hadden gereden bleek jeugdgroep 1 voor het eerst in de geschiedenis van KRC het goud te hebben veroverd. Een topprestatie. Jeugdgroep 2 eindige op een prachtige 4e plaats. Een mooie prestatie van de jongste leden maar ook van trainsters Sharon en Nina die dit jaar debuteerden als showtrainsters.

Daarna was het de beurt aan de grote kwartetten. Na het winnen van goud waren de verwachtingen voor kwartet 1 bestaande uit Sylvia, Lisa, Nikki en Megan hooggespannen. Zij wilden koste wat kost de titel prolongeren. Met een totaal ander nummer dan de afgelopen jaren was dit heel spannend. Maar zij hebben de verwachtingen meer dan waar gemaakt. Zij reden superstrak op de vurige klanken van een Spaanse flamenco het nummer Fuego en werden zeer overtuigend Nederlands kampioen.

Hierna was het de beurt aan kwartet 2 bestaande uit Daphne, Sharon, Nina en Sherelly. Zij reden met het nummer Sherazade een sprookje uit 1001 nacht. Groot was de verrassing en blijdschap toen zij eindigden op een prachtige derde plaats.

Na de grote kwartetten was het de beurt aan de jeugdkwartetten. Jeugdkwartet 3 bestaande uit Quinty, Maureen, Destiny en Nova. Zij reden het nummer “Rosie the Riveter” met veel flair en overtuiging. Daarnaast zagen ze er prachtig uit. Zij eindigden op een mooie 7e plaats.

Als vierde mocht jeugdkwartet 2 bestaande uit Esmée, Karen, Natalie en Rosa voor de jury verschijnen. Zij reden met “This is it” een overtuigende ode aan Michael Jackson. Hiermee eindigden zij net naast het podium op een mooie 4e plaats. Als zesde was het de beurt aan jeugdkwartet 1 bestaande uit Kylie, Arcangela, Daphne en Kim. Hoewel prima gereden wisten zij met dit nummer de jury niet te overtuigen. Zij eindigden op een beetje teleurstellende zesde plaats.

Als laatste was het deze dag aan de koningsnummers om de NKS af te sluiten. Vijf grote groepen zouden voor de jury verschijnen om te proberen de belangrijkste titel binnen te slepen. KRC hoopte hoge ogen te gooien met het nummer “Aging out”. Zeker na een succesvol WK in 2016 waren de verwachtingen hooggespannen.

De groep mocht als derde starten en wat deden ze het goed. Het nummer liep als een trein. Zelfs de grondpas” met de dekens, het spannendste moment van het nummer liep supergoed. Helaas aan het eind een kleine val, maar goed hersteld. De punten waren prachtig en hiermee stonden ze op een voorlopig 1e plaats met nog twee groepen te gaan.

De ontlading en emoties waren dan ook groot toen na de laatste groep bleek dat KRC de felbegeerde kampioenstitel Grote Groep voor het eerst in haar bestaan binnen had. Hier was zo hard voor gewerkt!

Met drie keer goud, een keer zilver en een keer brons was het een heel succesvolle NK Show 2017 voor KRC Rolling. De komende weken zal de SBK bekend gaan maken welke groepen in aanmerking komen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese kampioenschappen Show in Nantes in Frankrijk.

Na afloop was er nog een feestje op de boerderij om feestelijk en gezellig deze dag gezamenlijk af te sluiten.

Wij willen iedereen bedanken die dit succes mede mogelijk hebben gemaakt; de trainsters, vrijwilligers en leden die keihard hebben gewerkt om de nummers af te krijgen, showkleding te maken en te glitteren, zorgen dat alle benodigde spullen in Almere kwamen en weer terug, leden in de grime en kleding helpen, en natuurlijk het organiseren van een feestje op de boerderij.

Laten we niet vergeten dat er uren en uren werk in zitten. Bedankt allemaal!!

Kijk voor meer foto’s en filmpjes op onze Facebookpagina.

De vrienden van KRC Rolling