Van 29 september tot en met 8 oktober worden in Novara, Italië, de wereldkampioenschappen kunstrolschaatsen verreden. KRC Rolling is er bijzonder trots op dat twee van onze leden en twee showgroepen hieraan mogen deelnemen.

 

Lisa van Trigt, Nederlands kampioene vrijrijden en roldansen in de klasse junioren zal aan beide disciplines deelnemen.

Op zondag 2 oktober wacht haar al een pittige dag met trainingen en maar liefst drie wedstrijden ( verplichte dans, korte kür en styledans. Op maandag 3 oktober heeft zij dan haar lange kür en op dinsdag haar vrije dans.

Sylvia Pistorius, Nederlands Kampioene vrijrijden bij de senioren doet in deze discipline ook mee op het wereldtoneel. Zij heeft op woensdag 5 oktober haar korte kür en op donderdag 6 oktober haar lange kür.

In al deze groepen zitten veel deelnemers dus dat beloven spannende wedstrijden te worden. Ook het aantal deelnemende landen is groter dan voorheen. Zo doen uiteraard Italië, Spanje en Duitsland mee maar ook India, nieuw Zeeland, Australië, Ecuador, en China.

Op donderdag 6 oktober sluit de rest van de KRC deelnemers aan om op zaterdag mee te doen aan de wedstrijd van de kwartetten en grote groepen. Ons kwartet met het nummer “My way” zit in een deelnemersveld van 20. Onze grote groep met “Memoires de Paris” in een deelnemersveld van 11.

Hieronder zie je deze groepen tijdens hun prestatie van het NK Show in januari van dit jaar.

 

 

 

Onze deelnemers zijn tijdens de wedstrijden te volgen via een livestream.

LIVESTREAM

Het programma kun je hier vinden.

Daarnaast zijn we er bijzonder trots op dat onze deelname ook in de media wordt opgemerkt. Zo heeft Public Eye Nieuwegein een stukje geplaatst en heeft Nieuwegeins tekenaar Jan Ibelings een karikatuur tekening gemaakt van onze deelname (meer van zijn werk is te zien via www.karikaturist.nl)

Ook is RTV Utrecht langs geweest om te filmen voor een item in hun nieuwsprogramma UVandaag (te zien vanaf 8 min 50).

RTV UTRECHT - UVANDAAG

Maar ook op hun website is er aandacht aan besteed.

En ook het AD zal nog langskomen voor het maken van een foto die ze willen plaatsen bij een stuk in de krant.

Wij zijn er erg trots op dat onze WK deelname ervoor zorgt dat er meer publiciteit komt voor deze mooie sport.

De vrienden van KRC Rolling