In het weekend van 23 en 24 maart vond op onze eigen baan de eerste selectiewedstrijd figuren en vrijrijden voor de A-en B klasse plaats. Tijdens deze wedstrijd hebben onze leden zich van hun beste kant laten zien en de resultaten mochten er wezen.

Bij het vrijrijden in de klasse supermini’s bleef Quinty haar concurrentie mijlenver voor. Zij werd met een prima gereden kür overtuigend 1e.

Bij de mini’s was er een deelnemersveld van 19 rijdsters. Maureen moest met name de strijd aangaan met Sterre van de ZRCP en Kyra van de Kerrols. Deze drie dames zijn erg aan elkaar gewaagd, wat het wedstrijdseizoen spannend maakt. Maureen heeft prima gereden maar moest haar concurrentes voor laten gaan. Maureen werd 3e. In deze categorie werd Nova van Vliet 8e en Djemylee werd 16e.

Bij de espoirs was het vooral een onderlinge strijd tussen de deelnemers van KRC voor de podiumplaatsen. Esmée pakte overtuigend de 1e plaats. Yesslin maakte een paar foutjes maar reed verder keurig en werd 2e. Rosa Maniran werd 3e.

Een verrassing voor Sven. Nadat het afgelopen jaar de wedstrijden niet volgens wens verliepen werd hij dit jaar met een goed gereden kür 4e!

Milou eindigde als 5e. Rosa van Trigt reed naar kunnen en werd 10e.

Ook bij de cadetten was het vooral een onderlinge strijd tussen de KRC deelnemers. Karen stond na de korte kuren 1e en Natalie 2e. Maar helaas liet Karen bij haar lange kür wat steken vallen waar Natalie wel stabiel reed. Natalie eindigde als 1e en Karen werd 2e. ook bij Sue ging de lange kür beter dan de korte waardoor zij eindigde als 3e

Kim wist zich na een minder geslaagde korte kur goed te herstellen en klom hierdoor een paar plaatsen naar de 4e plaats.

Bij de jeugd waren er alleen KRC deelnemers. Deze drie dames reden in de korte kür alle drie netjes, dus de lange kür beloofde spannend te worden.

Nina reed een nette lange kür en hield haar 1e plaats vast. Ook Arcangela reed een nette lange kür. Kylie stond na de korte kuren 2e, maar haar lange kür was een flink struikelblok. Het wilde met name met de sprongen niet lukken. Hierdoor moest zij een plaats inleveren. Arcangela werd 2e en Kylie 3e.

Bij de junioren reed Lisa twee sterke kuren en werd daarmee overtuigend 1e. Sharon reed haar korte kür naar kunnen en met flair. Haarlange kür ging wat minder goed maar zij wist haar 4e plaats vast te houden.

Bij de senioren liet Sylvia zien wat een vechtersmentaliteit zij heeft. De afgelopen 7 maanden heeft zij ten gevolge van een operatie nauwelijks kunnen trainen en zij had dus een minimale wedstrijdvoorbereiding. Desondanks heeft zij een prachtige korte en lange kür laten zien. Zij werd hiermee zeer overtuigend 1e!

Bij het figuren supermini’s werd Quinty 3e, Nova 4e en Djemylee 5e. bij de mini’s werd Maureen 3e.

Bij de espoirs Rosa Maniran 1e, Esmée 2e, Yentl 5e en Milou 6e.

Bij de cadetten werd Karen 2e en Natalie 3e.

Bij de jeugd werd Kylie 1e, en bij de senioren werd Natasja 4e.

Met 8 keer goud, 5 keer zilver en 6 keer brons was het een geslaagde eerste wedstrijd.

Wij feliciteren onze rijd(st)ers en trainster met deze mooie resultaten.

Ook complimenten voor Nikkie Kwant die voor het eerst in actie mocht komen als jurylid, en dit heel goed heeft gedaan!

Ook willen we onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun hulp en inzet van dit weekend. Zonder jullie is het niet mogelijk een wedstrijd te organiseren!

De vrienden van KRC Rolling