Het rolschaatsseizoen 2016 is op 19 maart begonnen met de beginnerswedstrijd in Valkenswaard. Het was een wedstrijd met meer dan 100 deelnemers, dus het beloofde een lange dag te worden. De beginnerswedstrijd is voor rolschaatsers uit de klassen Rolrinckel tot en met de pupillen C. Namens KRC deden er 12 leden mee verdeeld over verschillende klassen.

De wedstrijd ging in de ochtend van start met de Rolrinckels C. namens KRC deden Nanne en Fem mee. Voor allebei de eerste wedstrijd dus waren ze best wel zenuwachting. Fem was als allereerste aan de beurt. Hier was ze wel blij mee want dan had ze het maar gehad. Tijdens het rijden was er van de zenuwen niks te merken. Ze reed volledig naar kunnen en eindigde op een 6e plaats. Ook Nanne was heel zenuwachtig maar heeft ook heel erg goed gereden wat haar naar een 7e plaats bracht.

Hierna was het de beurt aan de Rolrinckels A-B. In deze groep zaten maar liefst 28 deelnemers waaronder onze Tosca. Voor Tosca was het haar allereerste wedstrijd dus best spannend. Tosca zorgde voor nog wat extra spanning want ze was haar muziek vergeten. Gelukkig brachten een telefoon met WIFI-hotspot, een laptop en een USB-stick uitkomst.

Doordat Tosca best nerveus was vergat ze tijdens haar kür een paar elementen wat punten kostte. Zij eindigde als 28e. De volgende keer gaat het vast beter!

Na de pauze was het tijd voor de figuurwedstrijd. Bij de pupillen A-B deden Jesse, Elwin en Destiny mee. Tot zijn grote vreugde werd Jesse hier met een forse voorsprong 1e! Elwin werd 3e en Destiny 4e. Bij de pupillen C werd Amber 3e.

Bij het vrijrijden pre-pupillen A-B deden Jesse, Elwin en Indy mee. Hier sloegen de zenuwen toch wel toe bij Jesse en Elwin. Jesse werd hier 10e en Elwin 14e. Jesse reed wel goed met gestrekte armen en goede sprongen en pirouettes. Hiermee werd hij 10. Elwin was toch wel wat nerveuzer geworden na de figuurwedstrijd waardoor hij helaas met minder overtuiging reed. Hij werd hiermee 14e.

Indy was wel zenuwachtig maar gelukkig ging het inrijden heel goed. Ze reed netjes en met uitstraling maar qua punten viel het wat tegen. Zij eindigde op een 16e plaats.

Bij de prepupillen C mochten Amber, Romy, Joyce, Melanie en Ginger voor de jury verschijnen.

Amber reed een prima kür met een mooie bijpassende uitstraling waarmee zij verdiend een eerste plaats behaalde. Romy was erg zenuwachtig waardoor zij met het inrijden wat foutjes maakte maar daar was tijdens de kür zelf niets meer van te merken. Zij eindigde op een verdiende 4e plaats net naast het podium. Joyce had heel veel zin in de wedstrijd en dat was te merken. Zij reed met veel uitstraling en haar sprongen en pirouetten waren goed. Hiermee werd zij 7e. Ginger was wel wat nerveus, zag er prachtig uit en heeft naar kunnen gereden. Zij werd 13e. Ook Melanie had heel veel zin in de wedstrijd, en had niet veel last van zenuwen. Ook zij heeft netjes gereden en werd 19e.

Na een lange dag mocht uiteindelijk Destiny bij de pupillen A haar kür laten zien. Ondanks dat Destiny eigenlijk ziek was reed zij een hele goede kür met een mooie uitstraling. Hiermee verdiende zij een mooie 3e plaats.

De trainsters zijn heel erg tevreden over de prestaties van alle leden!

Gefeliciteerd allemaal met de behaalde plaatsen!

De vrienden van KRC Rolling