Op zaterdag 30 januari vertrok in alle vroegte de equipe van KRC Rolling richting Almere om daar deel te nemen aan de NK Show. Dankzij chauffeur Luuk van “Streefreizen” hadden we een echte “spelersbus” dit jaar!

Eenmaal aangekomen in Almere moesten we in de stromende regen alle benodigde spullen uit de bus halen, maar gelukkig maakten vele handen licht werk.

Na het installeren in de kleedkamer werd gestart met een korte warming up en konden de rijdsters hun clubpak en schaatsen aantrekken voor de trainingen op de baan. Zo kon iedereen even wennen aan de vloer en ambiance.

De trainingen gingen gelukkig goed waarna terug in de kleedkamer kon worden begonnen met de grime en de haren. Daarnaast werden groepen met behulp van expressietrainster Saskia nog even op scherp gezet qua mimiek. Ook was er ruimte voor goede warming up trainingen.

Om 13.30 was het tijd voor de opening. Hieraan deed een leuke dansgroep aan Almere mee. De organisatie had nog een verrassing in petto want er werd ook deelname verwacht van alle deelnemers. Op het nummer Fireball van Pitbull stond iedereen op de vloer te dansen. Dit gaf vast veel energie om aan de wedstrijd te beginnen.

Na de opening startte de wedstrijd met de competitie van de kleine groepen. KRC was als 6e en laatste aan de beurt in deze categorie. Ze reden het nummer “The Queen” ingetogen en statig naar een zeer verdiende tweede plaats. Het zag er prachtig uit!

Na de kleine groepen was het de beurt aan de jeugdgroepen. KRC deed hieraan mee met twee groepen. Als vierde was onze jeugdgroep 2 aan de beurt met het nummer “Skunk Funk”. De dames en heer hebben prima gereden en eindigden uiteindelijk als 9e.

Jeugdgroep 1 reed het paardennummer “Cavalia”. Helaas lieten de rijdsters niet zien wat ze ’s morgens bij de training wel lieten zien. Reden ze tijdens de training super goed, eenmaal in de wedstrijd liep het nummer een stuk minder. Dat was heel erg jammer. Ze eindigden wel op een tweede plaats.

Naar de kwartetten werd vol verwachting uitgekeken. Vooral over kwartet 1 waren de verwachtingen hooggespannen. Maar eerst was kwartet 2 aan de beurt met het nummer “Sad Smile”. Dit kwartet bestaande uit Sherelly, Daphne, Sharon en Nina reed voor het eerst in deze samenstelling in een kwartet. Voor Daphne extra spannend want voor haar was het een debuut in een kwartet tijdens een NK show. Hiervan was tijdens het nummer niets te merken. De dames reden naar hun beste kunnen. Het zag er prachtig uit. Zij werden met dit nummer 5e, maar wel eerste van alle kwartetten 2. Een superprestatie!

Als zesde was het de beurt aan kwartet 1 bestaande uit Lisa, Sylvia, Nikkie en Megan. Voor het tweede jaar in deze samenstelling. Na de teleurstelling van vorig jaar toen ze met een prachtig nummer genoegen moesten nemen met een tweede plaats waren ze er op gebrand om dat dit jaar te overtreffen. De dames reden prachtig op de muziek van “My Way” alles klopte en het publiek kreeg kippenvel. De ontlading was groot toen de verlossende cijfers op het scorebord verschenen!. Na dit kwartet moesten er nog vier kwartetten rijden maar deze leverden geen gevaar op. Kwartet 1 werd dik verdiend Nederlands Kampioen!!

Na een pauze van een uur ging de wedstrijd verder met de jeugdkwartetten. KRC deed hieraan mee met drie kwartetten. Kwartet 2 bestaande uit Karen, Natalie, Esmée en Rosa M. mocht als eerste starten met het nummer Dress Up. Voor Natalie, Esmée en Rosa hun debuut op een NK met een kwartet. De dames reden het nummer keurig en eindigden als 7e.

Kwartet 1 bestaande uit Kylie, Arcangela, Nina en Kim reden een prima vertolking van “I Can…Can You” waarin zij schitteren als CanCan danseressen. Helaas was het niet voldoende om hun titel van Nederlands Kampioen vast te houden. Zij eindigden als 2e.

 

 

 

Ons jongste kwartetje bestaande uit Maureen, Yesslin, Djemylee en Quinty straalden in het nummer “Superhero’s”. Zij lieten zien dat je ook als meisje een superheld kan zijn. Zij eindigden als 8e maar hadden wel een prachtige 7,5 in de B-waardering!!

Na de kwartetten was het eindelijk tijd voor de grote groepen. Het koningsnummer van de NK Show. Hieraan deden 5 groepen mee en KRC mocht als 5e groep het NK afsluiten. De verwachtingen waren hooggespannen. Het afgelopen jaar heeft de groep heel hard getraind en geïnvesteerd om een groeispurt te maken. En alle inspanningen hebben vrucht afgeworpen! Ze reden het nummer “Memoires de Paris” waarin zij laten zien wat voor impact aanslagen hebben voor de nabestaanden prachtig en naar beste kunnen. De emoties kwamen goed over want tijdens het nummer was het muisstil in de sporthal.

Met een zeer verdiende tweede plaats mag deze groep zeker tevreden zijn!

Filmpjes van al onze nummers zijn inmiddels terug te vinden op onze Facebook Pagina.

Voor KRC was het een mooi kampioenschap met 4 keer zilver en één keer goud. Een zilveren kampioenschap met een gouden randje dus. De basis is gelegd voor verdere groei.

Nu is het nog even afwachten welke groepen door de bond geselecteerd worden voor deelname aan EK in Portugal en WK in Italië. Dat wordt in de komende twee weken bekend gemaakt.

Ook een bedankje is op zijn plaats. Onze leden hadden niet zo kunnen stralen dankzij de inzet en creativiteit van de trainsters die de nummers hebben bedacht, muziek hebben gezocht en veel tijd in de trainingen hebben gestoken. Daarnaast hebben tijdens de wedstrijd een aantal vrijwilligers keihard gewerkt om er voor te zorgen dat de deelnemers op tijd klaar waren met omkleden, kapsels en grime. Een speciaal bedankje voor Jenny van de r Steen die weer prachtige make up voor alle groepen heeft bedacht.

En natuurlijk ook een bedankje voor alle vrijwilligers die de afgelopen weken keihard hebben gewerkt om alle kostuums klaar en tip top in orde te hebben. Dit heeft vele uren werk en nachtrust gekost! Weet dat we jullie ontzettend waarderen!

Voor de uitslagen klik je hier.

De vrienden van KRC Rolling