Op maandag 2 september vertrokken Mariëlle Dijkhuizen, Lisa van Trigt en Megan Bus richting Calenzano Florance.
Beide dames namen deel in zowel figuren als vrijrijden. Megan in de klasse Cadet en Lisa bij de Jeugd.

 

Op het vliegveld verzamelde de rest van de Nederlandse equipe.  Jesse Kusters (cadet) RV Olympia met trainster en supporter en Birgit van  Berlo ( jeugd) Oude Molen met trainster. Arnoud Mercier ging voor het eerst mee om de Nederlandse equipe te begeleiden.
Na een goede vlucht geland te zijn in Pisa werd de reis vervolgt per auto.  Het was wat improviseren met bagage en personen. Maar wel gezellig.  

De eerste figuur trainingen voor de cadetten begonnen op dinsdag. De baan was wel wat onwennig. Maar Marielle was tevreden na de training.

Vroeg naar bed om op woensdag om 08.00 te beginnen met de wedstrijd verplichte figuren. Met deelnemende landen als Italië, Spanje, Slovenië en Portugal. Er werden mooie figuren gereden.
Tegen het middag uur waren de uitslagen bekend.  Megan behoort tot de beste 10 van Europa.  Een hele mooie 9e plaats(18).

Daarna mocht Lisa de ring betreden om haar figuren (jeugd) te trainen. Ook Lisa moest wat wennen. Maar sloot haar training tevreden af.  
In het begin van de avond korte kür training.  Welke ondanks de warmte goed ging.

s'Avonds werd de openingsceremonie bijgewoond. Gelukkig was er live streaming. En hebben we een glimp van deze kanjers kunnen opvangen.

Lisa mocht donderdag ochtend vroeg haar figuren aan de jury laten zien.  Hoe wel niet alle figuren verliepen als gehoopt eindigde Lisa op een hele mooie 13e plaats(18) in een sterk deelnemersveld.

Einde middag werd getraind voor de korte kür cadet. En begon de wedstrijd spanning bij Megan al te komen. Zij mocht haar korte kür s'avonds aan de jury laten zien.  Haar kür verliep niet geheel zoals ze zelf voor ogen had. Enigszins teleurgesteld in zich zelf, aan haar om vooruit te kijken en toch proberen ontspanning te vinden voor de lange kür.

Op vrijdag mocht Lisa haar korte kür laten zien. Ook zij kwam niet heel tevreden de baan af. Wat wil je met al dat talent uit deelnemende landen om je heen.  Het niveau lag hoog!

In de avond aan Megan om te laten zien wat ze kon in haar lange kür. Al was het begin wat moeizaam. Wist ze zich toch bij elkaar te pakken. Zij behaalde een 17 plaats (19).
In de combinatie resulteerde dat in een 9e plaats.

Lisa reed zaterdag haar lange kür. Zij wist zich hier nog 2 plaatsen omhoog te werken. Wat resulteerde in een hele mooie 14e plaats bij het vrijrijden en een verdiende 10e plaats in de combinatie.

Als afsluiting zondag nog een dag naar Pisa en uitwaaien langs het strand. Waarna met het vliegtuig terug te keren naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marielle, Lisa en Megan kunnen terug kijken om een mooie week. Waar ze weer heel veel geleerd hebben. En natuurlijk buiten en op de baan een hoop lol hebben beleefd.

Namens KRC Rolling van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten! We zijn trots!

De vrienden van KRC Rolling